Fisksoppa med lax och torsk

Enkel och snabb soppa som smakar gudomligt bra i detta ruskväder. Igår bjöd jag en vän med barn på lunch och den gick då hem hos alla minsann. Den måste ni testa att göra om ni gillar att äta soppa.

Recept från Jennysmatblogg med modifieringar.

Fisksoppa med torsk och lax

  • 1 gul lök
  • 4 morötter
  • 4 potatisar eller fler efter tycke och smak.
  • 300 gram torsk och lax (finns färdigskurna tärningar i frysdisken, men går lika bra med att skära egna kuber)
  • 7 dl vatten
  • 4 msk hummerfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 kruka dill alt fryst dill
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt, fiskkrydda och lite cayennepeppar

Gör så här:

Skala och hacka lök, potatis och morötter i småbitar. Hetta sedan upp en kastrull och fräs potatis, morötter samt lök en liten stund i olja. Häll ner tomatpure, dill, hummerfond och vatten. Låt sjuda upp till potatisen är mjuk. Skär lagom små bitar av torsken och laxen (om ni inte köpt fördiga kuber som jag) vänd ner i kastrullen och låt sjuda i 5- 7 minunter eller tills fisken är genomkokt. Smaka av med lite salt, fiskkrydda och lite cayenne. Runda av med vispgrädde och låt sjuda upp.

Servera sedan gärna med en klick créme fraich i soppan.

Fiskoppa med lax och torskFiskoppa med lax och torsk 3Fiskoppa med lax och torsk 1


Kommentera


*

− 1 = 1