Mjölkchokladpannacotta

En god efterrätt man kan bjuda på är denna utsökta mjölkcholadpannacotta toppad med lättvispad grädd, lite kakao samt en skiva kiwi. Det är en väldigt mäktig efterrätt så ett tips är att inte göra för stora portioner.

Ingredienser för 4 portioner

  • 4 dl vispgrädde
  • 4 msk strösocker
  • 200 g marabou mjölkchoklad
  • 2 st gelatinblad

Gör så här:

Koka upp grädde tillsammans med sockret. Ta bort från plattan och låt stå med lock på i ca 5- 10 minuter.

Blötlägg under tiden gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter. Rör sedan ner gelatinbladen i den varma gräddblandningen – rör om tills bladen löst sig ordentligt.

Hacka chokladen och rör ner i gräddblandningen – rör om tills all choklad löst sig.
Häll upp i koppar eller skålar, jag använde vanliga vinglas.
Låt stå kallt i ca 4 timmar eller gör den dagen innan.

Maraboupannacotta utvald bild

Pannacotta går att variera i smak, det har jag prövat.. Inom kort kommer det ett nytt inlägg med en annan variant av denna otroligt lätta och goda efterrätt!


Kommentera


*

2 + 4 =