Lax går att variera i det oändliga, likaså som det gör med kyckling. Snabbt går det också, bara skjuts in i ugnen så är det klart på 15 min och dessutom så lite förberedelser så till och med den lata orkar detta :) haha.
Receptet är taget ifrån Matplatsen.net
Recept för 4 port.
4 laxfiléer
ca 150 g gorgonzola
smält smör till pensling
salt
1 dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning
2 dl creme fraiche
en stor klick smör
finklippt dill eller gräslök
Gör så här:
Skär en ficka i varje laxfilé och fyll den med ost. pensla laxen med det smälta smöret och salta försiktigt. Tillaga i ugn 200 C 10-12 min.
Lös upp buljongtärningen i vinet. Tillsätt creme fraiche och låt koka upp. Häll i örterna och ta kastrullen av grytan. Rör ner en ordentlig klick smör så den smälter.
Servera laxen med såsen och valfria tillbehör.