Gorgonzolafylld lax med vitvinsås

Lax går att variera i det oändliga, likaså som det gör med kyckling. Snabbt går det också, bara skjuts in i ugnen så är det klart på 15 min och dessutom så lite förberedelser så till och med den lata orkar detta :) haha.

Receptet är taget ifrån Matplatsen.net 

Recept för 4 port.

4 laxfiléer
ca 150 g gorgonzola
smält smör till pensling
salt

1 dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning
2 dl creme fraiche
en stor klick smör
finklippt dill eller gräslök

Gör så här:

Skär en ficka i varje laxfilé och fyll den med ost. pensla laxen med det smälta smöret och salta försiktigt. Tillaga i ugn 200 C 10-12 min.

Lös upp buljongtärningen i vinet. Tillsätt creme fraiche och låt koka upp. Häll i örterna och ta kastrullen av grytan. Rör ner en ordentlig klick smör så den smälter.

Servera laxen med såsen och valfria tillbehör.

Gorgonzolafylld lax med vitvinsås bild 1

Gorgonzolafylld lax med vitvinsås bild 2


Kommentera


*

63 − 54 =