Tacogratäng Lchf

Den här gratängen kommer ni säkert känna igen från tidigare inlägg, men då döpt till Tacolåda.

Det som egentligen är annorlunda med den här är att philadelphiaröran inte är i botten som på Tacolådan. Tycker att det blir något bättre att göra på det här sättet iaf, jag tänkte göra en update och ge er receptet igen.

Ingredienser

  • 800 g köttfärs
  • hemgjord tacokrydda eller 1 påse färdig
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 dl creme fraich
  • 1 gul lök
  • tomater
  • riven ost
  • tacosås
  • paprika och chilipulver

Gör Tacogratängen såhär:

Hacka löken och bryn den tillsammans med köttfärsen . Häll på tacokrydda och vatten och rör om och låt puttra tills vattnet ångat bort.

Ställ ugnen på 200 grader.

Lägg köttfärsen i botten på en form.

Har man sedan en skvätt tacosås över som jag hade i kylen ja då häller du över den över köttfärsen så gott det går.

Blanda ihop creme fraich och philadelphiaosten ordentligt och smaksätt med lite paprika och chilipulver.

Bred blandningen så gott det går över köttfärsen,

Strö den rivna osten ovanpå blandningen så att den täcks.

Skiva tomaterna och lägg dom över den rivna osten. (Jag hade bara några få gula körsbärstomater så tog det)

Gratinera i 20 min eller tills osten fått fin färg.

Mm god och krämigt som det ska vara :) Förslagsvis serveras gratängen med en god sallad, men vill man ha något mer till så kan man äta med tacochips eller tacoskal och hälla i innehållet i det istället, går att göra hur som.

 

Nu är det äntligen fredag igen och hur skönt som helst med helg, efterlängtad som vanligt :) Nu blir det också en film och mys i soffan tills man ska sova igen.

Trevlig helg!

 


Kommentera


*

58 − 50 =