Banoffee paj

Jag hittade det här receptet samtidigt som när jag hittade receptet på pollykakan och vi skulle ha lite månadsmöte på jobbet och passade då på att testa på att baka den här, helt klart värt tiden det tar för den kondenserade mjölken att koka, det var det ända som tog tid, resten var bara en baggis :)

Jag hittade receptet på den här sidan och såhär gör du..

Ingredienser:

  • 1 burk kondenserad mjölk (sötad)
  • 1 pkt digestivekex (400 gram)
  • 150 gram smör
  • 3 skivade bananer
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dubbeldajm

Gör såhär:

Lägg ner burken med kondenserad mjölk i en rymlig kastrull, OBS ta bort etiketten först, kan bli svårt att få bort från kastrullen sen. Slå på vatten så det täcker. Koka upp och låt småkoka (typ äggkokning) 2 timmar.

Fyll på mer vatten allteftersom det ångas bort. Burken ska hela tiden ligger under vattenytan, annars riskerar den att explodera och du får kolasås i hela köket!

Förbered botten under tiden kondenserade mjölken kokar. Krossa digestivekexen i mixer eller för hand med kavel & påse! Smält smöret och blanda ihop med digestive. Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbara kanter (ca 28 cm diam) eller som jag i en mindre springform och sen i en engångsform det som blev över.Tryck till rejält över hela så den blir riktigt kompakt så smular den inte sönder när man skär i den sen. Täck med folié och ställ i kylen så länge. 

När burken kokat i 2 timmar, spola kallt vatten i kastrullen och låt den stå så och svalna ordentligt.

Nu är det dags att montera ihop pajen. Öppna burken som nu innehåller kolasås..

Täck digestive-bottnen med detta.

Skiva 3 bananer och fördela ovanpå.

Täck grädden med lite krossad daim och sen är det bara att låta den stå svalt en stund innan den serveras. MUMS!

Jag gjorde som sagt en liten mindre paj också och den gav jag bort till Madde och såhär såg den ut..

Vill ni ha en paj som är både söt och lite knaprig och som dessutom är super enkel att göra, ja då är det bara att sätta igång.

Ha de fint!

Kram

 

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.