Lasagne på Lchf vis :)

Om man som jag försöker leta substitut för vanlig pasta så hittar man det mesta för att göra något som liknar det och här är ett av mina försök som vi åt till middag igår. Vill ni prova och göra egna lchf lasagne plattor? då kommer receptet nedan..

Börja med lasagneplattorna

  • 4 ägg
  • 125 g philadelphiaost
  • 0,5 dl fiberhusk

Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop. Bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg ett bakpapper över och börja kavla ut till papperskanterna (här gick det inte hela vägen med en stor kavel så ta något mindre så att du kommer åt att kavla ut).

Låt papprena vara kvar under gräddningen. Grädda i 10 minuter.
Ta sedan bort pappret och skär i lagom stora plattor.

(Detta kan med fördel göras i förväg). Höj sedan ugnsvärmen till 225 grader.

Nu behövs det en köttfärssås och det kan du egentligen göra hur du vill, men jag gjorde såhär:

  • Nötfärs
  • Krossade tomater med vitlök
  • oxfond
  • tomatpuré
  • lökpulver
  • basilikakrydda
  • salt och peppar

Stek nötfärsen i smör och tillsätt sedan de krossade tomaterna. Tillsätt lite tomatpuré och krydda med oxfond, lökpulver, basilika och salt och peppar. Låt detta småputtra i ca 20 min. Under tiden börjar du med ostsåsen.

  • 2 dl creme fraich
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g riven ost
  • salt och svartpeppar

Låt creme fraiche och grädde koka upp, dra sedan åt sidan och rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.

Lägg nu plattorna i en ugnsfast form, lägg på köttfärssåsen, sedan ostsås..

och varva nu så i 1-2 varv till. Avsluta med osten (här tog jag vanlig ost och skivade över istället för riven)


Grädda lasagnen i ca 20 minuter!

Servera med en god sallad, wooola!

Det kan vara värt att testa iaf för er som är intresserade av att äta lite mindre kolhydrater.

 


Kommentera


*

25 + = 33