Lakritsmuffins med citronfrosting

I helgen som var testade jag på en ny variant av muffins, blev himla sugen på att testa muffins med lakritssmak och till lakrits passar ju citron hur bra som helst till, så det blev att googla lite och tillslut hittade jag ett recpet på den här bloggen som jag gjorde efter.

Har som sagt äntligen hittat lakritspulver och en liten burk kostar 69:- luktar som saltlakrits gör men smakar mer som sötlakrits tyckte min sambo.

vi var bortbjudna i Lördags till ett par kompisar på grillning och då passade jag på att baka dessa muffins för att ta med :)

Såhär gör du lakritsmuffins med citronfrosting

Ingredienser

  • 100 gr smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 msk lakritspulver
  • 2 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • svart huhållsfärg

Gör så här:

Smält smöret, ta av från plattan och tillsätt mjölken. Vispa ägg och socker pösigt.


Blanda de torra ingredienserna i en bunke

Vänd ner i smeten växelvis med smöret och blanda väl runt med en slickepott (ingen vispning här)

Tillsätt några droppar svart hushållsfärg – du blandar röd, grön och blå hushållsfärg i lika delar så blir den svart :)

Vill man ha lite extra lakritssmak så tillsätt saltlakritsessens ( det hade inte jag och gick bra ändå)

 

Häll upp i formar, fyll inte mer än till ca 60%

Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 16 min (känn med sticka så det inte fastnar någon smet på)

Under tiden muffinsen gräddas gör du i ordning citronfrostingen och såhär gör du den:

Ingredienser:

  • 2 dl grädde
  • 1 knivsudd bakpulver
  • 175 gr mascarponeost
  • 2½ dl florsocker
  • rivet skal från 1 citron
  • 2 msk citronsaft

Vispa grädden med bakpulvret.
Blanda ihop mascarpone med florsocker.
Vänd ner i grädden, och vispa på låg hastighet till fluffig konsistens.
Riv ner citronskalet och tillsätt citronsaften, ställ sedan in i kylen tills det att muffinsen är klara och har svalnat.

Nu har muffinsen svalnat..

Ta fram citronfrostingen och spritsa över muffinsen. Jag dekorerade lite med svart strössel som jag hade hemma.

Blev ganska många över så dessa fryste jag in (dock inte med citronfrostingen på, den får man göra ny igen när man vill dekorera)

Nu ska jag se vad mer man kan hitta på med lakritspulvret för gott, har du några tips?

Kram Rebecka

 


4 Responses

Kommentera


*

9 + 1 =