Lax i dillsås

Gillar du lax och har tröttnat på vanliga laxen man gör i ugnen vanligtvis? Ja då ska du testa den här rätten, mycket god, lättlagad och en rätt som inte tar någon tid alls i princip.

Allt du behöver för att göra den är följande..

Ingredienser:

  • 4 laxfiléer
  • 2 knippen dill eller fryst efter smak
  • Hummerfond
  • 2 – 4 dl crème fraiche
  • 2 – 3 dl grädde
  • 1/2 – 1 fiskbuljongtärning
  • 1 purjolök
  • Salt
  • Peppar

Gör så här:

Strimla purjolöken och bryn den sedan i pannan. Blanda sedan i creme fraich, grädden och hummerfonden och rör om. Lägg i buljongtärningen och låt koka ihop lite grann, smaka av och tillsätt mer fond om du vill. Salta och peppra lite och smaka sedan av igen. Skär laxen i ganska stora tärningar och lägg sedan i dom i såsen tillsammans med dillen. Låt det små bubbla lite i ca 10 min.

Servera detta med broccoli, eller så passar potatis bra till det :)

 

I morgon, då är det semester!! ÄNTLIGEN! ska bli så underbart skönt och väldigt välbehövligt! Första anhalt blir stugan i Säffle, där kan man verkligen slappna av och bara vara, äta god mat, läsa, bada och sola! Så mysigt!

Har bakat lite idag också, det har jag tänkt att vi ska fika lite på också i stugan, så det åker med..

Hoppas ni som har semester nu har fått något hyffsat väder iaf!

Vi ses!


Kommentera


*

85 − = 81