Dinkeltekakor som blev till frallor istället

Ville prova att baka något annat bröd än filmjölksbrödet som jag vanligtvis gör just för att man slipper allt va heter knådning :) Men kan säga att det här var ett väldans enkelt och lättbakat bröd, dock jäsningstider som ett vanligt bröd men här behöver man inte heller knåda eller få till mjölet bra i degen. Jag har till och med gjort om en omgång idag igen, det ni, ambitiöst va? :) vilket också betyder att det var ett lätt bröd!

Här hittade jag receptet och vill du också testa så har du receptet nedan.

Ingredienser:

  • 5 dl mjölk
  • 4 dl havregryn
  • 1 msk ljus sirap
  • 1/2 msk salt
  • 150 g smör
  • 25 g jäst för matbröd
  • 7-8 dl dinkelmjöl (jag tog hälften fullkornsdinkel)

Gör så här:

Börja med att värma mjölken i en kastrull till ca 50 grader, häll sedan i havregrynet, sirap och saltet och rör runt. Låt sedan stå att svälla i 20 min. Smält smöret och häll i det i blandningen, (här hällde jag över havregrynsblandningen i en bunke istället) smula ner jästen och blanda. Tillsätt sedan dinkelmjölet lite i taget, det ska vara en ganska lös deg (7 dl sammanlagt tog jag i bara) för hand eller med elvisp med degkrokar. Jäs degen under bakduk i 30 min.

Sätt ugnen på 225 grader. Klicka ut degen på bakplåtspapper och jäs under bakduk i 30 min till.

Grädda nu brödet i ugnen i 10-11 min.

Låt de sedan svalna på plåten under bakduk. Sedan är det bara att inta med valfritt pålägg :) Mycket mycket goda!!

Mumsigt med nybakta bröd. Jag syndar lite grann nu ett tag känner ja, semestern närmar sig med stormsteg och ja, klart lite måste man ändå tänka på vad man äter, men ibland släpper jag lite på det :) Älskar bröd egentligen, men uppblåst mage är inte heller så kul..

Nehe om man skulle ta sig en nybakt fralla nu då, det luktar ju sååå gott!

Ha de gott!

Trevlig sommar!!