Fiskgratäng med blomkålsmos

Jag försöker verkligen ibland att få till någon form av fiskrätt, men som ni märker så är det inte allt för ofta.. Idag har jag testat en variant av gratäng men med blomkålsmos istället för potatis.

Såhär gör du:

Ingredienser

  • 400 g Vit fisk av något slag (Torsk använde jag)
  • 1 påse fryst blomkål alt. ett huvud färskt
  • 2 msk smör
  • 2 msk philadelphia
  • 1 dl riven parmesanost
  • salt och vitpeppar

Sås:

  • 4 dl creme fraich
  • 1 pkt frusen dill
  • citronsaft efter smak
  • salt och svartpeppar

Gör så här:

Koka blomkålen tills den har blivit mjuk. Kör den sedan i en matberedare. Klicka ner smör och philadelphiaost och kör tills det blir mjukt och lent. Smaksätt med parmesanost, salt och vitpeppar.

Blanda creme fraichen och dillen. Smaksätt med citron, salt och svartpeppar.

Lägg fisken i botten på en ugnsfast form.

Spritsa eller klicka ut moset runt fisken

och häll sedan över såsen

Ställ in i ugnen på 225°C i 20-30 minuter.

Ser ni vilken underbart fin form jag har!? :)) Älskar den! Dessutom har jag använt min nya matberedare dagen till ära också! Fina födelsedagspresenter!!

Nu är det dags för lite räkningar att betalas.

Vi ses!


Kommentera


*

1 + 4 =