Filmjölksbröd

Nu har de flesta gästerna åkt hem och nu sitter jag och slappar i soffan med datorn i knät, det är fint det :)

Idag har jag bjudit gästerna på lunch i form av Kycklingbiffar med sallad och en vitlökscreme fraich till det, plus att jag bakade ett nytt bröd som jag också bjöd dem på, mycket gott!

Efteråt blev det mina sju sorters kakor och resterna som blev över portionerade jag ut till Mor, farmor och till syster, vill inte ha något så gott hemma, farligt!.. hehe :)

Tänkte bjuda på receptet på filmjölksbrödet som jag hittade här, men jag har ändrat lite i receptet så att det blev som jag ville ha det! Men super gott var det! Ett väldigt simpelt bröd som går fort att slänga ihop. Testa ni med!

Ingredienser:

  • 5-6 dl filmjölk
  • 5 dl rågsikt
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 1/2 dl brödsirap
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat

Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienser i en bunke och smörj sedan en brödform och häll i smeten däri.

Grädda i ugnen i 175 grader i ca 45 min,känn med sticka om brödet är klart, ska inte fastna något på stickan.

Servera gärna ljummet, då är det som godast, men annars går det också bra att frysa in brödet.

Nu ska vi gå iväg en sväng till affären för att inhandla lite kött, det blir lite grillat ikväll med en bra film!

Trevlig Lördag!

Kram Rebecka

 


2 Responses

Kommentera


*

4 + 1 =