Hemgjord marinad

Jag glömde förra gången vi grillade att ta en bild så att jag kunde skriva ner hur man snabbt och enkelt gör en egen marinad till köttet istället för att köpa färdigmarinad, visst det gör även jag ibland så inte för den sakens skull, men som alltid tycker jag det är roligare att göra saker själv från grunden typ.

Igår blev det som sagt lite grillat på kvällen och igår blev det att grilla fjärilskotletter, till det serverade vi salladen och vitlökscreme fraichen som blev över från lunchen. Mycket gott!

Såhär gjorde jag min marinad denna gång, det är i alla fall en grund jag kommer köra efter, sen kan man alltid lägga till/ta bort det man själv vill.

  • 1 dl rapsolja
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 1/2 dl soja
  • 1/2 dl sweetchilisås (inte så lchf vänlig)
  • 1 msk honung
  • 3 vitlöksklyftor
  • salt och peppar

Blanda samman olja, balsamvinäger, soja och sweetchilisåsen i en bunke, pressa sedan ner vitlöken och krydda med lite salt och peppar. Lägg köttet i en påse och häll över marinaden. Slut påsen ordentligt och blanda ordentligt, lägg sedan i kylen någon timme innan grillningen och vänd då och då på marinaden så att allt kött får det goda på sig.

Sedan är det bara till att grilla tills det är klart! :) Enkelt snabbt och smidigt, som det ska vara! :)

Ni kanske inte har undgått att jag verkligen är en tjej som gillar allt som är rosa och vitt (?) om ni inte visste det så vet ni det nu :). Älskar dessa blommor!! Fick dom av farmor igår, så fina! Bjuder er på en bild..

Kram Rebecka