Bovetepannkakor

Undra hur många sorters pannkakor man kan göra? – här är en till variant man kan göra.

Nu på sommaren när det kan tänkas att bli mer ”uteluncher” och mellisar så är pannkaka en väldigt smidig mat att ta med sig på utflykterna. I och med att jag helst inte vill att barnen bara ska få i sig vitt mjöl så har jag hittat ett alternativ till det och det bakas istället med bovetemjöl och ja, mina barn verkar gilla dessa med.

Bovetepannkakor

  • 1 dl bovetemjöl
  • 1/2 msk fiberhusk
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl valfri mjölk
  • En nypa salt
  • En nypa vaniljpulver

Gör så här:

Blanda alla ingredienser till pannkakorna i en bunke. Låt stå och dra i 10-15 min så att fiberhusken (psyliumseedhusk) får göra sin bindande verkan. Stek sedan pannkakorna i smör eller kokosolja. Tycker man att smeten blivit för tjock så späder man den med mera mjölk så att den blir mer lätthanterlig. Servera med bär/sylt och vispad grädde.

Bovetepannkakor 1

En kommentar

Kommentarer är stängda.