Pizzabullar Lchf

Perfekta pizzabullar att ta med som utflyktsmat, kan ätas både varma och kalla. Vi provsmakade en som precis var nykommen ut ur ugnen förut och den var verkligen urgod! Sen gör det ju inget heller att den inte är bakad på vitt mjöl! Hurra för mer sådana recept! Dessa bullar åker med på våran utflykt i morgon som mellanmål till både barnen och till oss vuxna.

Pizzabullar Lchf (ca 20 st)

  • 200 g riven ost
  • 8 ägg
  • 1,5 dl grädde
  • 4 msk fiberhusk
  • Lite salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop ägg, grädden och fiberhusken med elvisp en kort stund. Rör sedan ner den rivna osten och lite salt. Låt stå i 5-10 min för att svälla. Fördela degen/smeten på en plåt så tunn som möjligt (lite svår att smeta ut om den är för fast). Grädda i ugnen i ca 15 min.

Lägg på tomatsåsen ( blandade 1-1/2 dl krossade tomater med 1/2 dl tomatpuré och 1 msk oregano) på botten och lägg på valfri fyllning (jag använde mig utav skinka och riven ost). Rulla sedan ihop pizzan som en rulltårta och skär den i bitar som du lägger i bullformar på en plåt. Strö över lite riven ost på toppen och låt de vara inne på 225 grader nu i ugnen tills osten smält och de fått lite färg.

Pizzabullar lchf

Pizzabullar lchf 1

Pizzabullar lchf 2