Baconsås med smak av tomat och basilika

Pastasås när det är som bäst! Det går så fort att tillaga och det smakar alltid lika bra. Denna gång serverade jag stekt vitkål till mig själv och vanlig pasta till barnen. Det går att äta pastasåser utan att servera med vanlig pasta, det finns så mycket alternativ, antingen med sallad, zucchinispagetthi, stekt vitkål eller bara med kokt broccoli – bara ta något man själv tycker om!

Baconsås med smak av tomat och basilika 

  • 3 pkt bacon
  • 1 gul lök
  • 1 burk crème fraiche tomat/basilika
  • 2 dl crème fraiche
  • 2½ dl grädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • Salt och peppar vid behov

Gör så här:

Skär baconet och löken i mindre bitar och stek i en stekpanna ett par minuter. Häll i crème fraichen och grädden. Smula i buljongtärningen och rör i tomatpurén. Låt det koka upp och puttra en kort stund. Smaka av med kryddor vid behov och servera sedan med valfritt tillbehör.

Baconsås med smak av tomat och basilika 1

Receptet kommer från Theresematochbak