Kesoplättar i ugn

Det här mina damer och herrar är ett mycket gott och lätt recept som jag tidigare lagt upp här, men det som skiljer de åt är att jag gjort dessa i ugnen istället för i stekpannan.

Enklare än såhär kan det inte bli att slänga ihop några satser och ha i kylen. Barnen gillar dessa mycket och de är ju så smidigare att göra i ugnen istället och då kan man passa på att göra annat istället för att passa plattan på spisen. Toppen säger jag som gärna vill ge mina barn bra mat men som inte kräver så stora insatser ändå :)

Kesoplättar i ugn 12 st

  • 500 g keso
  • 4 ägg
  • 1 msk fiberhusk
  • Lite salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader för vanlig ugn). Mixa alla ingredienser med en stavmixer i en bunke och låt svälla några minuter. Klicka ut och platta ut något på bakplåtspapper och grädda plättarna cirka 20 minuter.

Kesoplättar i ugn

Kesoplättar i ugn 2Kesoplättar i ugn 1

Serveras tillsammans med vispad grädde och lite hemkokt jordgubbssylt, annars går det bra med kvarg eller någon yoghurt istället. Variera som du själv vill.