Grahamstekakor utan jäst

Att baka bröd är något jag gärna gör så ofta jag orkar, mest för att jag vill ge barnen hembakat till största mån men också för att jag tycker det är kul såklart och gott!

Receptet hittade jag på tidningenhembakat och att baka utan jäst är ju toppen bra när man blir sugen på att baka men inte har jäst hemma. Så idag slängde jag ihop detta snabba bröd medans ena dotterns sov och den andra hjälpte mig att dega :) Så enkelt och smidigt!

Grahamstekakor utan jäst

  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 5 dl vetemjöl
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl mjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt rumsvarmt smör och knåda ihop ordentligt med mjölet med händerna. Tillsätt mjölken och rör om till en liten kladdig deg.

Häll ut lite mjöl på arbetsytan och mjöla händerna något innan du sedan delar degen i 8 delar.

Forma runda bullar med mjöliga händer. Platta ut dom lite och använd sedan kaveln för att få dom platta, 1 – 1 1/2 cm tunna.

Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper och nagga brödet med en gaffel. In i ugnen i ca 8-10 min. Låt svalna på plåten.

Grahamstekakor utan jäst 1

Grahamstekakor utan jäst
Perfekta att frysa in för att ta fram vid senare tillfälle.