Spröda Nutella bakelser

Igår körde vi på en spontanmiddag med svärföräldrarna här hemma och då min mans syster gärna önskade efterrätt och jag kände att tiden var knaper gjorde jag denna superenkla efterätt med smördeg och nutella.

Få ingredienser gör det hela mer intressant , att något så enkelt kan vara så gott!! Ni måste bara testa, dock är den lite mastig i sig men det ordande jag upp med en skopa vaniljglass och några skivor jordgubbar. Sen behöver man inte göra så stora egentligen, man kan ju göra olika former, ex hjärtformad eller någon annan form som ni tycker passar.

Receptet kommer ifrån Jennysmatblogg 

Spröda nutella bakelser för 4 pers.

  • 4 smördegsplattor
  • 4 – 6 msk rumsvarm nutella
  • 1 uppvispat ägg
  • Flagad mandel
  • Florsocker

Gör så här:

Ställ ugnen på 225 grader. Kavla smördegsplattorna något. På ena sidan brer du ut en klick med nutella (försök att inte bre ut för nära kanterna utan med i mitten av ena sidan). Vik ihop till ett paket och pressa ihop kanterna med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg och strö över flagad mandel. Ställ in i mitten av ugnen och grädda dem i ca 10 minuter (eller tills de blivit frasigt gyllenebruna).

Innan servering , pudra över florsocker. Servera med tex vaniljglass.

Spröda nutella bakelser

Spröda nutella bakelser 2