Bananscones med smak av kokos

Hittade häromdagen recept på hälsosamma ”scones” på en blogg vid namn charlottebeijer.se och tänkte att de kunde få vara en ny variant av frukost här hemma hos oss en lördag. Den här varianten av bananscones är med kokosflingor i och det blir bra med tuggmotstånd då. Men jag kommer också att testa ett annat recept utan kokosflingor inom kort också så kommer jag att ha fler varianter här på bloggen.

Testa, de är superlätta och fixas snabbt ihop :)

Bananscones med smak av kokos

  • 1 Banan
  • 1 Ägg
  • 1 dl Mandelmjöl
  • 1 msk Pofiber (går bra med kokosmjöl)
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 dl riven kokos
  • Kanel
  • Kardemumma

Gör så här:

Börja med att mosa bananen i en skål och knäck i ägget. Blanda samman de torra ingredienserna i en annan skål, och häll sedan över dem i den andra skålen med bananen och ägget. Blanda allt tillsammans ordentligt.

Ta sedan en sked och lägg upp smeten på en plåt med bakplåtspapper på.

Låt de vara inne i ugnen i ca 15-20 minuter på 200 grader.

Bananscones med smak av kokos 2

Bananscones med smak av kokos

Bananscones med smak av kokos 1