Kålpudding à Lchf 

Jag passar på att utnyttja all den vitkål som fanns kvar efter att jag gjort vitkålsgratängen häromsistens. Det bästa med vitkål är att den är billig, räcker länge och det finns många alternativa maträtter man kan göra med den.

Kålpudding gör jag inte särskilt ofta här hemma, men nu fick jag äntligen till det. Den går ganska snabbt ändå att slänga ihop. Sen är det ugnen som får sköta resten ca 1 timme och då finns det tid för annat :)

Jag gjorde receptet ifrån kryddburken.se

Kålpudding à Lchf

 • 500 gram blandfärs
 • 250 gram keso
 • 1 ägg
 • ½ dl grädde
 • Trocomare örtsalt
 • 1/4 vitkålshuvud
 • 1 stor gul lök
 • 3 dl vatten
 • 2 dl grädde
 • 2 köttbuljongtärningar

Såsen :

 • Skyn från formen (silad)
 • 1 dl grädde
 • 1 tsk soya
 • Salt & peppar
 • Maizenamjöl + vatten till redning

Gör så här:

Blanda ihop ingredienserna till färsen (köttfärs, keso, ägg, grädde och örtsalt )Skala och hacka löken, skär vitkålen i mindre bitar och stek i stekpanna med smör tills det mjuknat. Blanda sedan färssmeten med vitkålen och bred ut i en ugnsfast form. Skär i 6 rutor. Vispa ur pannan med vatten, grädde och köttbuljongtärningarna. Slå över formen. Stek i ugn 175 grader ca 45-50 min.

Sila skyn från formen och koka upp med grädde och en skvätt soya. Red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
Servera med grönsaker eller potatis om det hellre önskas.

Kålpudding à Lchf

Kålpudding à Lchf 1

Kålpudding à Lchf 2

Kålpudding à Lchf 3Kålpudding à Lchf 3