Ett nytt sätt att panera på/med är med fläsksvålar – ja vet låter verkligen inte gott. Men jag lovar er det smakade hur bra som helst.
Försöker man äta utan gluten och även lite nyttigare och man ändå är sugen på att ha panering på skinksnitzeln eller på ex fisken så går det hur bra som helst. Ett bra alternativ helt enkelt.
Fläsksvålar finns i vanliga mataffären och du hittar påsen vid chipshyllan. Ta inte den med någon bbq smak på utan de neutrala/saltade.
Till snitzeln testade jag också på att göra en ny sås och det blev en urgod örtsås. Receptet på den kommer här nedan också.
Panerad skinksnitzel med örtsås
- 6-10 skinksnitzlar
- 1 påse fläsksvålar
- 1-2 ägg (beroende på hur många snitzlar)
- Salt och peppar
Gör så här:
Mixa fläskvålarna finmalda i en matberederade/mixer eller liknande. Panera snitzlarna först i uppvispat ägg, sedan doppar man snitzlarna i de finmalda fläskvålarna. Stek sedan i smör eller kokosolja och krydda med salt och peppar.
Örtsås:
- 50 g smör
- 3 msk vetemjöl
- 3 dl vispgrädde
- 2-3 msk kalvfond eller 1 st köttbuljongtärning
- 1-2 dl vatten
- 0.75 dl persilja (färsk eller fryst)
- 1 tsk körvel (färsk eller torkad)
- 1 tsk dragon (färsk eller torkad)
- salt
- peppar
- ev. soja
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Vispa ut mjölet i smöret. Späd med grädden lite i taget och vispa till en jämn sås. Tillsätt kalvfond eller smula ner buljongtärning. Låt koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt koka ett par minuter. Späd med vatten. Ta den mindre mängden vatten om du vill ha en tjockare sås och den större mängden vatten om du vill ha tunnare sås. Tillsätt hackad persilja, körvel och dragon. (Det går bra att använda fryst färdighackad persilja och torkad körvel och dragon i kryddburk.) Rör om och låt koka på svag värme ett par minuter. Smaka av med salt och peppar och ev. soja om man vill ha mörkare färg och sojasmak. Man kan också tillsätta mer kalvfond om man vill ha en fylligare smak.
Servera snitzlarna med örtsåsen med valfria tillbehör. Vi hade denna gång klyftpotatis och sallad. Vill man ha Lchf så strunta i potatisen och ät bara med sallad.
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.