Nutellamousse med chokladbitar

I helgen har/är min syster med mig då min man är och kör Vasaloppet och vi skulle passa på att mysa till det lite och en efterrätt skulle göras. Då hittade jag den här enkla och superglad (men mäktiga) efterrätt som vi gjorde igår kväll.

Nutella och choklad är ju inte dumt och dessutom grädde, vad kan gå fel med den. Älskar enkla och goda efterrätter man lätt slänger ihop och dessutom med få ingredienser gör det hela ännu mer inbjudande :)

Jag hittade receptet på Jennysmatblogg.

Nutellamousse med chokladbitar 

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl nutella
  • 50 gr mörkchoklad
  • Bär

Gör så här:

Värm upp 1/2 dl vispgrädde och rör ut med nutellan på svag värme. Dra bort från plattan. Vispa resten av grädden med elvisp tills den bildar toppar. Häll i nutellagrädden från spisen i den vispade grädden. Hacka ner chokladen men spara 1 msk till garneringen. Ställ in i kylen minst 1 timme innan servering. Kan göras dagen innan också.

Häll upp i fina glas / skålar och toppa med färska bär och chokladkross.

Nutellamousse

Nutellamousse 1

Nutellamousse 2

Nutellamousse 5

Nutellamousse 3