Detta är ett perfekt tips för alla som inte orkar/har tid att stå vid spisen och steka bananpannkakor. Då är det perfekt att bara kunna mixa ingredienserna och slänga in i ugnen i stället så att man kan utföra något annat vettigt istället :)
Min minsting här hemma älskar den! Att få sitta och plocka i sig bit efter bit är det bästa. Så ni som också har barn så är den här ett perfekt frukost/mellanmåls alternativ även för dem.
Jag har tagit detta recept ifrån Cecilia Folkesson och där hittar man många bra mjölkfria och glutenfria alternativa recept bland annat, så kika gärna in där.
Bananpannkaka i ugn
- 1 mogen stor banan
- 4 ägg
- 2 msk kokosmjöl
- 1 msk kokosolja
- 1 nypa vaniljpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på ca 200°C. Stavmixa alla ingredienser i en skål. Lägg bakplåtspapper i en ugnsform. Häll i smeten i formen och sätt in i ugnen tills pannkakan har stelnat (ca 10-15 minuter). Servera med lite vispad grädde, bananbitar eller något annat passande.
[…] Bananpannkaka […]