Nutellamuffins

Åter till födelsedagfikat som jag på lördag ska bjuda mina gäster på. Jag hade lite nutella kvar från föregående inläggs kaka och tänkte att jag måste passa på att baka något mer som innehåller nutella, och då fick det blir muffins med nutella i!

Mycket goda, nu har jag smakat en faktiskt, trot eller ej :)

I receptet så var smeten till 12 st vanliga muffinsstorlekar, men jag gjorde lite mindre formar och då fick jag ihop 20 st istället.

Nutellamuffins bild 4

Ingredienser:

125 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 nypa äkta vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)
2/3 dl naturell yoghurt (jag använde turkiskyoghurt)
1 dl hasselnötter
nutella

Gör så här:

Vispa det rumstempererade smöret mjukt tillsammans med sockret. Tillsätt äggen, ett i taget (de här två momenten gjorde jag i matberedaren istället, då det skvätter med vanlig elvisp)
Blanda samman alla torra ingredienser och vispa dem klumpfria med hjälp av en ballongvisp. Rör i dem tillsammans med yoghurten. Blanda väl. Hacka hasselnötterna och ha sist i dem.

Ställ ut pappersformar i en muffinsplåt (eller bara placera ut formarna på plåten som jag gjorde) och fördela smeten jämnt mellan formarna med två skedar. Klicka i cirka en dessertsked med nutella i varje muffin. Blanda nutellan och muffinsmeten med hjälp av en tandpetare. Grädda i 180 grader i cirka 20 minuter.

Nutellamuffins bild 1

Nutellamuffins bild 2

Nutellamuffins bild 3

Sådär ja, vill man lyxa till det ännu mera så kan man ju göra en chokladfrosting att toppa den med, jag gör inte det denna gång då jag har så mycket annat att fika på också, blir lite mäktigt kanske.

Receptet är taget ifrån Linnéas Skafferi.

Vilken kaka kommer härnäst…?