Mazarinkaka med hallonglasyr

En av de sju sorters kakorna till min födelsedag blev den här mazarinkakan med hallonglasyr, tanken var till en början att göra en mazarintårta, men så tänkte jag att det kanske var smartare att göra i portions stora bitar istället och då hittade jag den här kakan.

Mycket god och en kaka i min smak, ett litet misstag gjordes som jag i efterhand kom på, men inte kändes det något på smaken i alla fall vilket var tur :) så 200 g för lite smör spelade ingen större roll så ni vet.. haha!

Receptet kommer ifrån kokaihop.se

Mazarinkaka med hallonglasyr bild 1

Ingredienser:

300 gram smör

4,5 dl socker

3 st ägg

2,25 dl mjölk

100 gram sötmandel

8 st bittermandlar

4,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Glasyr:

3 dl florsocker

2 msk hallonsylt

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper.

2. Skålla båda mandelsorterna och mal mandeln. (Jag kör mandeln i en mixer med kniven).

3. Rör smör och socker poröst i matberedare. Tillsätt äggen, ett i sänder, samt mjölken. (Smeten skär sig här, men bli inte förskräckt, den går ihop igen när du kör i mjölet)

4. Blanda mandeln med mjöl och bakpulver och rör ned detta i smeten, som sedan breds ut i en långpanna.

5. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 20 min. Pröva med en sticka om den är färdig.

6. När kakan kallnat, breds glasyren på och kakan skärs i ca 5*5 cm stora bitar. Låt gärna glasyren stelna till innan du skär den.