Nutellacookies

Nu är det mycket bakning på gång, min födelsedag närmar sig och då passar jag på att baka många olika sorter som jag kan bjuda mina gäster på! Brukar vara mycket uppskattat men dock inte ett dugg nyttigt :) haha, men det är sånt man får ta.

Denna omgång fick det bli att testa att baka Nutellacookies och då jag själv inte smakat dom ännu kan jag inte uttala mig om de var goda, men däremot har jag redan tjuv bjudit några på dom och de tyckte att kakorna var goda!

Receptet är taget ifrån samma bok som cheesecakebrowniesen är taget ifrån.
Nutellacookies bild 3
Till ca 30 st nutellacookies behöver du följande:

3 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
100 g smör
2 dl socker
1 st ägg
2 dl jordnötter
1 dl nutella nötkräm

Gör så här:

1. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en skål för sig.
2. Vispa smöret mjukt tillsammans med sockret i en annan bunke.
3. Rör i ägget, därefter mjölblandningen, de grovt hackade jordnötterna
och nötkrämen.
4. Klicka ut 30 klickar på en plåt med bakpapper ( jag rullade istället till bollar som jag sedan plattade ut lite grann) och grädda mitt i
ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.
Nutellacookies bild 1
Nutellacookies bild 2
Jag har fyllt frysen med dessa godingar nu också och det ska nog inte vara några problem med det kan jag inte tro, det mesta går att frysa in.

Sådär ja, nu till nästa kaka…. :)