Omelett i ugn med räkstuvning

Det finns säkert 1000 olika sett att göra en omelett på och jag har testat några av dessa 1000, men idag gjorde jag enligt det här receptet:

Ingredienser

Omeletten

 • 5 st ägg
 • 3 dl mjölk
 • 1 dl vispgrädde
 • 0,5 tsk salt
 • 2 msk smör

Gör så här:

Koka upp grädden och ca 2,5 dl av mjölken i en kastrull. Vispa äggen med den sista decilitern mjölk i en bunke. Häll sedan på resten av ingredienserna och blanda dem ordentligt. Salta och häll smeten i en smord och ugnsfast form. Grädda omeletten i mitten av ugnen i 200 grader ca 20 minuter eller tills omeletten fått fin färg.

Räkstuvningen

 • 3 dl grädde
 • 3 msk philadelphiaost
 • 1 msk hummerfond
 • 1-2 msk fryst dill
 • 200 g räkor
 • salt och peppar efter smak

Gör så här:

Blanda grädde, philadelphia, fonden och kryddorna och häll i en kastrull. Låt det puttra i ca 10 min eller tills såsen känns tjock nog. När stuvningen känns bra i konsistensen tillsätter du dillen och smakar sedan av. Rör sedan ner räkorna i stuvningen och när omeletten är klar i ugnen häller du över stuvningen. Klart att servera!

Som jag skrev i tidigare inlägget så var det här mitt bidrag till knytisen idag hos Ida och Daniel! :)

Mätta och belåtna slappade vi sen i soffan nästan hela kvällen, med lite godis på det :)

   

Nu är jag rätt trött faktiskt, så det får bli en tidig kväll idag så kanske man är lite piggare och fräschare i morgon, då ska det bli ett längre löppass är det tänkt! Hoppas på bra väder tills dess :)

Glad påsk gott folk!

Kram Rebecka