Hemgjort ljus i kopp

Tänkte visa er idag vad man kan göra med lite gammalt udda porslin som man har hemma eller har hittat på loppis eller liknande.. nämligen göra ljus utav de :)

Här har jag använt mig av en gjutmassa som jag köpt på en hobbybutik här i stan, men det går lika bra att återanvända gamla ljusstumpar som man sparat ihop istället.

Veken till ljuset finns med i förpackningen ovan i 3 olika tjocklekar, jag har här valt den mittersta veken och här har jag satt fast den i en metallbricka som jag hittade i sambons verktygsskåp (bra att ha saker kan man hitta där).

Lägg ner veken med metallbrickan i botten av en kopp och försök att få den i mitten av botten. Knyt sedan fast andra änden av veken på te x en grillpinne som jag gjort nedan.

Nu är det dags att smälta gjutmassan och det gör du i en metallskål (som du inte är så rädd om) över ett vattenbad.

 

Nu när massan är smält och är helt genomskillnig häller du över det i koppen som du förberett med veke i.

Nu är det bara stelnings processen kvar och nu har mitt ljus stelnat lite grann och man kan se att det blivit en hinna, bra tecken :))

Jag väntade ca 12 timmar innan jag klippte av veken till önskad längd, men annars är nu ljuset klart att tändas :)

Ljusen går också att göra i olika dofter och färger och sådant finns oftast att köpa i hobbybutiker också. Så sätt fart och spara lite ljusstumpar och gör ditt egna ljus! :)

En kommentar

Kommentarer är stängda.