Kycklingfärsbiffar

Så himla skönt med några extra dagar att få vara ledig på! Lovely!

Igår var det lite fest hemma hos ett par kompisar och idag känner jag mig ganska pigg ändå (?!) men det tar väl ut sin rätt ganska så snart igen :) hehe, Ibland får det helt enkelt vara värt att vara lite halv seg en dag som denna! Påskafton idag och ännu en dag som ska umgås med vänner med lite mat, så idag ska jag ställa mig i köket och göra en omelett med räkstuvning som ska bli mitt bidrag till dagens knytis :)

Men det jag tänkte tipsa er om idag är Kycklingfärsbiffar! Sjuuuukt goda! Tack IDA för receptet! De var mitt bidrag till gårdagens knytis och jag tror de uppskattades av de flesta :) Kul! så därför måste jag självklart bjuda er på receptet också :)

Ingredienser:

3-4 kycklingfiléer, ca 500 g
100 g bacon
3 scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
200 g fetaost
ca 2 msk fryst basilika
4 soltorkade tomater
2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här:

Lägg filéerna i en mixer/matberedare och kör till en färs. Skär bacon i strimlor. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en panna med smör och bryn lök, vitlök och bacon i ngr minuter. Låt svalna. Smula fetaosten i en skål. Finhacka basilika och soltorkade tomater. Blanda fetaost, färs, lök, vitlök, bacon, basilika, tomater, salt och peppar i en skål. Forma smeten till biffar och stek dem i smör eller olja tills de är genomstekta.

De här biffarna kan du servera med vad du själv tycker passar bäst, men en vitlöks creme fraich är något som passar väldigt bra som sås och så lite sallad till det så har man en helt underbart god maträtt!!

Tack för mig! :)