Snabblagad vardagsmat – Fläskfilégryta med purjolök!

Idag har varit en riktig få det gjort dag efter jobbet! Skönt.. Direkt när jag kom hem svirade jag om och gav mig ut på en liten tur löpning i solen, efter det påbörjade jag planteringen av mina blommor (som jag haft i påsen sen jag köpte dem, ca 1 vecka sen) något torra var dom stackarna, men jag får försöka göra dom glada igen. Jag har även haft några svarta sopsäckar med gammalt granris i sen i julas som jag idag fick tummen ur och åkte bort med till tippen, sen har jag pysslat med diverse olika saker också (bilder och beskrivning kommer senare) och tillslut lagade jag denna maträtt som är en perfekt vardagsgryta :)

Här nedan kommer receptet som jag hittat på Lindas blogg.

Ingredienser:

  • 1st fläskfilé
  • 1st purjolök
  • smör
  • salt och peppar
  • 1 tsk kalvfond
  • 1 tsk soja
  • 3 dl grädde
Gör så här:
Skär fläskfilén i skivor och banka ut dom lite grann.

Stek i smör så att de får en fin yta och lägg åt sidan när de är klara.

Vispa ur pannan med lite av grädden, soja och kalvfonden.

Under tiden hackar du purjolök i bitar.

Stek purjolöken i smör i en djup panna..

Häll gräddskyn över purjolöken och tillsätt resten av grädden, ha även ner de stekta fläskfilébitarna i såsen och låt små puttra i några minuter.

Servera grytan med valfritt tillbehör!

Smaklig spis!