Lchf Tacopaj

… blev dagens mat idag. Jag har gjort det en gång tidigare och gillat det jag smakat :) Så nu får ni det tipset av mig! Man kan inte förvänta sig att det smakar som en vanlig paj med frasig deg utan det är mer som en omelettbotten, men jätte gott!

Det här behöver du:

Pajskal:

 • 4 ägg
 • 1 dl vispgrädde
 • 2 msk smör
Fyllning:
 • 400 g köttfärs
 • 2 msk hemgjord tacokrydda
 • 1/2-1 dl vatten
 • 1-2 tomater i skivor
 • 1 lök i ringar
 • 2 dl riven ost
 • 1 dl vispgrädde
 • 1 dl créme fraiche
 • 1/2 burk tacosås
Gör så här:

Smält smöret i pajformen i ugnen. Vispa sedan samman ägg och grädde lite hastigt. Det behöver inte vara så noga! Häll äggblandningen i den varma pajformen och grädde pajskalet i ugnen tills det fått fin brun färg, 225 grader. Stek köttfärsen och tillsätt tacokryddan och vatten. Låt koka ihop tills vätskan försvunnit. Blanda den rivna osten med grädde, créme fraiche och tacosås. Strö ut köttfärsen i pajskalet. Dekorera med skivade tomater och lökringar (Dessa kan förstekas en aning om man vill) och bred sedan ut ostblandningen ovanpå. Grädda ca 15-20 minuter tills osten smält och fått fin färg.

Servera till en god sallad!

 

    

 

Idag har jag fått en leverans ifrån Panduro, wehuu älskar paket!! internetshopping är alltid så enkelt och roligt :)

 

Snart är jag klar med ett projekt jag hållt på med ett tag, äntligen! tar ganska lång tid när man ska måla om något pga torkningstiderna och kanske lite lathet däremellan :) men och andra sidan så är det inget som måste bli klart en viss tid heller utan pyssel ska man bara göra när man känner för det, annars blir det bara tråkigt!

 

Nu vankas det film och popcorn.. jag hör hur det poppar ute i köket :) nom nom nom!!

 

Vad förgyller ni onsdagskvällen med?

 

Ha en bra kväll vad ni än gör!

 

Kram Rebecka

 

2 kommentarer

 1. Heej!! Ja vi förgyllde vår kväll också med popcorn ;) Ska ta och kopiera detta recept och laga till i morgon! Alla dina recept är ju perfekta till mig som inte kan äta gluten! Och har jag tur kanske man förlorar ett kilo eller två :) kram på dig! (jätte rolig blogg!!)

  • Härligt då! Popcornen åts upp av min kära sambo, jag drack varm choklad istället :) gott det med!
   Ja visst är det bra, nästan inget jag lagar är gluten i som sagt! :) Perfekt!
   Va kul att du gillar min blogg!! :))
   Ha de bäst! Kramar

Kommentarer är stängda.