Budapestrulle = Fredagsfika

Hej och hå.. nu är jag precis klar med budapestrullen som får bli morgondagens fika på jobbet. Jag vet att detta är min kollegas favoritbakelse och jag har sagt för länge sedan att jag ska baka den till fredagsfikat någon dag till oss.. och nu är det gjort! :) Jag hoppas bara att den smakar som hon förväntat sig :) hihi. Återstår att se i morgon..

Jag googlade massor innan jag beslutade mig för att följa detta recept.. tanken var att jag skulle spritsat ut marängbotten i långa strängar så som hon gjort, men tyvärr var min tyll för liten för att det skulle bli bra, så jag smetade ut nötmarängen på plåten istället, gick kanon bra det med!

Recept för den som är sugen:

Det här behöver du :

  • 6 äggvitor
  • 3dl strösocker
  • 50g marsanpulver
  • 100g finhackade hasselnötter

Fyllning + garnering :

  • 3 dl vispad grädde
  • 1 burk mandariner
  • Smält choklad
  • Mandelspån
  • Florsocker
Gör så här:
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Börja tillsätta sockret med ca ½dl i taget och vispa med ca 1min innan du tillsätter mer.  Blanda marsanpulvret med den finhackade nötkärnorna och vänd försiktigt ner i smeten. Vispa inte, utan bara vänd runt med en slickepott tills det blandats. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut 9 – 10 längder på bakplåtspappersklädd plåt, eller gör som jag som misslyckades med spritsningen och smeta ut nötmarängen på bakplåtspapper. Grädda marängbottnen i 175 grader ca 20 – 25 minuter. Låt bottnen svalna på galler med bakplåtspappret kvar. Vänd sedan försiktigt den upp och ner på ytterliggare ett bakplåtspapper och lossa försiktigt. Bred sedan på vispad grädde och en burk konserverade mandariner, spara några som är hela och fina till garnering (om man vill göra den sista slutklämmen). Rulla ihop, kantskär och garnera med smält choklad som du ringlar över med sked, mandelspån över chokladen och sen pudrar du över lite florsocker. Om man vill så kan man som på bilden ovan också spritsa ut grädde och dekorera med mandarinerna.

 

Sådär.. lång beskrivning på hur man gör, men jag kan intyga att det inte alls är så svårt att göra! Jag lyckades ju.. hihi :))

 

Här kommer lite bilder på hur det kan se ut :)

 

     

 

Och det slutgiltiga resultatet ser ni på bilden högst upp. Vad tycks? Har jag lyckats med dekoreringen? :)

 

Kommer ni att ha något att fredagsfika på i morgon på erat jobb, eller hemma kanske?

 

Ha en underbar fredag i morgon och njut av helgen som kommer! Den är efterlängtad :)

 

Kram på er!

3 kommentarer

Kommentarer är stängda.