Jättechocolate chip cookie med daim och choklad

Vill du slippa momentet att rulla bollar av chocolate chip cookies? Ja då ska du spana in den här jättecookiesen med daim och choklad. Den görs i springform vilket gör insatsen med kladd något mindre. Den blev härligt seg och chokladig, och väldigt bra tuggmotstånd med tanke på att denna kaka innehåller havregryn.

INGREDIENSER

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker (jag använde brunt farinsocker)
  • 1 rumsvarmt ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 dl havregryn
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 nypa salt
  • 150 g mörk choklad (denna gång använde jag mjölkchoklad)
  • 3 st små daim

GÖR SÅ HÄR

  1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader och klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
  2. Vispa rumsvarmt smör, strösocker och farinsocker fluffigt. Rör sedan ner det rumsvarma ägget och de torra ingredienserna (utom choklad och daim).
  3. Arbeta ihop en smidig och kladdig deg.
  4. Rör ner 100 g hackad choklad (eller chokladknappar) samt två stycken av de små daimen, som du hackar lagom grovt.
  5. Tryck ut degen i formen och strö sedan över resterande choklad och daim.
  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter. Olika beroende på hur effektiv din ugn är.
  7. Tag ut och låt svalna helt.


Hoppas det ska smaka!