Tilltugg: Chévrepizza med grönkål

En riktig underbar smakupplevelse och en lyxig pizza att bjuda på som tilltugg eller som förrätt. Den är såå god och så underbart krispig, så som det blir av en smördegsbotten. Köp färdig smördegsbotten, bred på creme fraich, toppa med grönkål, getost och tranbär och sedan är det bara att servera. Alltså jag skojar inte, så gott!

INGREDIENSER

  • 1 förpackning kyld smördeg i rulle
  • 1 dl creme fraich
  • 125 g hackad färsk grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 200 g smulad chévreost (getost)
  • 1/2 dl torkade tranbär

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt och dela smördegen längs med.
  3. Bred ut creme fraiche och nagga bottnen.
  4. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
  5. Ta ut och låt svalna lite.
  6. Under tiden den svalnar, massera grönkålen med olivolja och salt i en bunke.
  7. Strö över smulad chèvre och kålen på smördegen.
  8. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
  9. Ta ut och strö över hackade torkade tranbär.
  10. Skär i lagom stora bitar, beroende på om det är förrätt eller som tilltugg du bjuder. Klart!

Hoppas det ska smaka!