Hemgjorda Chokladbräck 

Enkelt och roligt att göra och dessutom perfekt som en ”gå bort gåva”.

Igår på Nyårsafton var det mitt bidrag till världparet som present.

Smaksätt med precis vad du vill och använd den choklad som du själv tycker passar bäst.

Jag tempererade chokladen för att den skulle kunna klara av att vara i rumstemperatur men även för att man inte ska bli kladdig direkt när man är i kontakt med chokladen som man annars blir med kylskåpskall choklad.

Hemgjorda chokladbräck 

  • 200 g valfri choklad ( jag använde 95% mörk choklad)
  • Hackade Salta jordnötter
  • Hackade Pistagenötter
  • Stött Turkisk peppar i mortel

Gör så här:

Smält 1/3 av chokladen i ett vattenbad. Finhacka resterande choklad. När chokladen har smält,  blanda i den finhackade chokladen lite i taget så att det smälter. Om det inte smälter helt mellan gångerna, kan man ställa skålen över vattenbadet en kort stund och ta bort den igen för att sedan fortsätta tillsätta resterande choklad.

Sätt fram en plåt med bakplåtspapper och smeta ut chokladen i 3 olika längder. Häll sedan på det du önskar, i mitt fall är det vad som står beskrivet i ingrediensförteckningen.

Låt stå tills det stelnat i rumstemperatur.

Sedan är det bara att välja fritt, bryta i bitar eller ge bort en hel ”kaka” – jag gjorde båda delarna.

Slå sedan in i cellofanpapper försiktigt, klar att ge bort!