Wokad kyckling med färska grönsaker

Vi sitter där vid lunchbordet och jag känner dagligen doften av asiatisk mat och jag bara älskar den lukten.

Ikväll blev därför kvällens middag ett givet val – asiatisk mat.

Så gott och jag fick till den där smaken som jag ville uppnå – underbart!

Wokad kyckling med färska grönsaker 

  • 1 kg kycklingfilé
  • Färska grönsaker av valfritt slag – morötter/lök/broccoli/blomkål/paprika etc
  • 3 msk ostronsås
  • 3 msk hoisinsås
  • 3 msk japansk soja
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • Vitlök (pulver eller färsk)
  • Chilipeppar efter smak
  • sesamfrön

Gör så här:

Förbered alla grönsaker som du vill ha och skär i lagom storlek. Skär kyckling i tunna små skivor.

Häll i olja i wokpanna och stek kycklingen och grönsakerna på ganska hög värme ett tag, sänk om maten börjar bli bränd.

Tillsätt woksåsen – ostronsås, hoisinsås, japansk soja och sambal oelek. Häll i lite vatten för mer rinnig sås.

Krydda med chilipeppar och tillsätt sesamfrön efter smak. Servera som det är, med ris eller med nudlar.

Wokad kyckling

Wokad kyckling 1