Vi sitter där vid lunchbordet och jag känner dagligen doften av asiatisk mat och jag bara älskar den lukten.
Ikväll blev därför kvällens middag ett givet val – asiatisk mat.
Så gott och jag fick till den där smaken som jag ville uppnå – underbart!
Wokad kyckling med färska grönsaker
- 1 kg kycklingfilé
- Färska grönsaker av valfritt slag – morötter/lök/broccoli/blomkål/paprika etc
- 3 msk ostronsås
- 3 msk hoisinsås
- 3 msk japansk soja
- 1-2 tsk sambal oelek
- Vitlök (pulver eller färsk)
- Chilipeppar efter smak
- sesamfrön
Gör så här:
Förbered alla grönsaker som du vill ha och skär i lagom storlek. Skär kyckling i tunna små skivor.
Häll i olja i wokpanna och stek kycklingen och grönsakerna på ganska hög värme ett tag, sänk om maten börjar bli bränd.
Tillsätt woksåsen – ostronsås, hoisinsås, japansk soja och sambal oelek. Häll i lite vatten för mer rinnig sås.
Krydda med chilipeppar och tillsätt sesamfrön efter smak. Servera som det är, med ris eller med nudlar.