Chimichurri marinad 

Den här smakrika kalla såsen (som det egentligen är) använde jag som marinad till kött och kycklingen igår som vi sedan grillade. Jag sparade lite av marinaden tills dess att köttet var färdiggrillad så att jag kunde ringla över mer av det goda efteråt.

Blev hur gott som helst! Det här måste du testa nästa gång kött/kyckling står på din menyn!

Så här gjorde jag min variant i mixer, men du kan om du vill använda den som sås istället, bara att finhacka ingredienserna och blanda i en skål istället.

Chimichurri marinad

  • 2 dl färsk persilja
  • 1 dl färska oreganoblad
  • 2 st vitlöks klyftor
  • 1,5 dl olivolja
  • 2 msk vinäger vit eller röd
  • 1 st färsk chili
  • 1/2 tsk strösocker
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 2 msk rödlök
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar grovmalen

Gör så här:

Hacka vitlök, rödlök, oregano och persilja lite slarvigt. Kärna ur chilin och hacka den grovt. Lägg i en mixer.

Tillsätt olja, vinäger, spiskummin och socker. Mixa tills den blivit någorlunda slät, det gör inget om det finns små bitar med, bara gott. Smaka slutligen av med salt och peppar.

Marinaden är klar att användas och den går alldeles utmärkt att förbereda någon dag innan. Då har den hunnit dra ihop sig och smakerna har verkligen kommit fram.

Chimichurri

Chimichurri 1

Chimichurri 2

Chimichurri 3