Falsk fläskfilé

Mycket enkel och god rätt som säkert går att variera med olika kryddningar, men själva grunden på falsk fläskfilé är kryddad med aromat, men jag försöker undvika just aromat och har istället använt mig utav andra kryddor, går minst lika bra. Men frågan är om det är just aromaten som gör att den smakar mer som fläskfilé. Ni får helt enkelt prova er fram.

Perfekt rätt som går att ha i frysen om man har överbliven blandfärs som man inte vet vad man ska ha den till, då slänger man bara ihop en falsk fläskfilé helt enkelt :)

Falsk Fläskfilé bild 6Ingredienser

1000 g blandfärs
1 msk oxfond
2 tsk salt
1 tsk lökpulver
0,5 tsk vitlökspulver
1 krm svartpeppar

Sås:

3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1,5 msk oxfond
0,5 msk soja
Salt och svartpeppar

Gör så här:

Köttet: Blanda ihop färsen med fonden och kryddorna. Forma till en lång korv och frys in med plastfolie runt. Ta fram köttkorven efter 1,5-2 timmar och skär i skivor, ca 1 cm tjocka. Stek köttet i en stekpanna och lägg sedan i en ugnssäker form.

Rör ihop grädde, creme fraiche, fond och soja i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över den falska fläskfilén och tillaga i ugnen ca 20 minuter på 200 grader.

Falsk Fläskfilé bild 1

Falsk Fläskfilé bild 2

Falsk Fläskfilé bild 3

Falsk Fläskfilé bild 4

Falsk Fläskfilé bild 5

Denna gång åts denna rätt med färskpotatis, men vi brukar annars bara äta en god sallad till, går minst lika bra.