Det här mina vänner är ett recept jag hittat som jag försökt lista ut måtten på och modifierat något, då receptet var i US/UK mått.
En krämig fyllning, (frosting-aktigt) på en variant av kladdkakebotten, fast inte kladdig och inget socker i själva smeten. Haha, lite luddig beskrivning kanske. Den här kakan skulle säkert kunna få ett annat namn egentligen. Ursprungsreceptet heter i alla fall Oreo Churros, så jag kör på det jag med tills dess att jag kommer på något fiffigare namn.
INGREDIENSER
- 10 st orreokakor
- 2.4 dl mjöl (110 gram)
- 0.6 dl kakao (30 gram)
- 1 krm salt
- 115 g smör
- 2.4 dl vatten
- 2 ägg
- 1 dl strösocker att vända kakorna i
- Fyllning:
- 115 g smör
- 1 tsk vaniljextrakt (eller så tar du vaniljpulver istället)
- 115 g philadelphiaost
- Cirka 3 dl florsocker
- Fyllningen från orreokakorna
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Dela på kakorna försiktigt och skrapa försiktigt bort fyllningen från kakorna och lägg i en skål. Själva kexet lägger du i en matberedare.
- Mixa kexen i mixern slätt.
- Sikta ned vetemjöl, kakao, salt och kaksmulorna i en skål.
- Lägg smör och vatten i en kastrull och låt smälta ihop.
- Tag av smör-vattnet från plattan och tillsätt mjölblandningen.
- Vispa ihop för hand med visp och tillsätt sedan ägg och blanda ihop med en slickepott.
- Häll i smeten i en sprits med stjärntyll och spritsa ut cirka 12 kakor på bakplåtspappersklädd plåt.
- Grädda i ugnen i cirka 20-25 minuter.
- Ta ut kakorna och låt svalna.
- Gör under tiden fyllningen:
- Blanda ihop smör, philadelphia, oreokakfyllningen och vaniljextrakt i en skål och vispa ihop med elvisp. Tillsätt i florsocker i omgångar på låg hastighet.
- Vänd nu kakorna, som svalnat, i socker.
- Fyll sedan hälften av dem med krämfyllningen med hjälp av en sprits och rund tyll. Eller skippa det momentet och bred ut.
- Lägg ihop båda delarna och servera sedan.
- Förvaras i kylen.
Hoppas det smakar!
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.