Kyckling i fetaostsås

Igår var det nytt recept som jag fick testa att göra som fredagsmat, enkelt och smidigt som alltid med saker som är i ugnen!

Mycket av inspirationen kommer numera ifrån Instagram, och det var faktiskt där som jag såg en vän som lagt upp en bild på kyckling i fetaostsås.
Jag googlade mig fram och följde receptet ifrån 56kilo.se

Du behöver följande:

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 burk Arla creme fraiche fetaost & soltorkade tomater
  • ½ paket Fontana fetaost original
  • Lite soja
  • Svartpeppar
  • körsbärstomater på kvist

Gör så här:

Rensa kycklingfiléerna och skär dem i stora kuber. Stek dem i smör snabbt så de får lite färg, lägg sedan över i ugnsform.

Koka upp såsen: Grädde, Creme Fraiche och fetaost, krydda med soja och peppar. Fetaosten ska smälta. Dra något varv med saltkvarnen på kycklingen och häll sedan såsen över kycklingen.
Halvera körsbärstomaterna och stoppa ner i såsen med snittytan ovanför. Låt stå inne i 200g i ca 25.min.

Servera sedan med blomkålspotatis och en god sallad så är fredagsmiddagen perfekt!

Kyckling i fetaostsås bild 1

Kyckling i fetaostsås bild 2