Är man som jag inte alls sugen på att baka en vanlig kladdkaka, så kan man ju alltid variera den lite så den blir lite roligare. Den här gången har jag hittat ett recept med kokosbotten och den kombinationen kan ju inte slå fel, så jag passade på att baka den till mig och min sambo som lite avskedsfika innan han skulle åka bort i 3 dagar :)
Grymt god och kladdig kaka och med en liten klick vispad grädde på det också gjorde susen!
Ingredienser kokosbotten:
50g rumsvarmt smör
2 ägg
1½ dl socker
200 g kokosflingor
1 tsk vaniljsocker
Ingredienser kladdkaka:
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och mjöla en rund form som är ca 25 cm i diameter.
Rör ihop alla ingredienser till kokosbotten och tryck sedan ut den jämnt i den runda formen.
Gör sedan smeten till kladdkakan – Smält smöret och ställ det att svalna medans du vispar ägg och socker pösigt.
Rör ner det smälta smöret i ägg och sockerblandningen. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner dem i smeten med slickepott.
Häll kladdkakasmeten över kokosbotten, sprid ut den med slickepotten om det behövs.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter (jag tittar alltid till den 5 min innan anvisning) kakan behöver inte vara helt fast när den är klar. Låt sedan den svalna helt innan servering.
Blev en hel del över av kakan så passade på att frysa ner den till ett annat tillfälle, man vet aldrig när man får oväntat besök :)
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.