Chocolate chip cookies

Idag ska jag bjuda er på ett recept på ett par sjukt goda kakor! nästan så jag själv blev lite beroende och vill bara ha en till och en till..och det kan jag tala om att jag inte brukar bli av kakor jag bakat förr :)

Det var inte svårt att slänga ihop heller så det passade jag på att göra medans lilla Alice låg på filten och lekte i babygymmet :)

Receptet har jag hittat på den här bloggen.

Chocolate chip cookies bild 4För ca 25 kakor behöver du detta:

300g smör
2 1/4 dl socker
2 1/2 dl brun farin
2 ägg
3 tsk vanillinsocker
7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
200 g choklad (grovhackad,mörk)

(Vill du istället ha bruna cookies så lägger du bara till 4 msk kakao och väljer vit choklad istället för mörk.)

Gör så här:

Smält smöret. Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker. Blanda sedan i det smälta smöret och vispa in ordentligt. Blanda sedan i resten av ingredienserna (jag fortsatte med elvispen en stund bara så det gick in i smeten, sen använde jag slickepotten) Fortsätt att blanda tills smeten blir som en stor ”fudgeboll”, ganska seg och kolaaktig, då blandar du till sist i den grovhackade chokladen. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper.

Grädda i 175 grader ca 10 minuter.

Kakorna ska ha flutit ut till ganska stora platta kakor så tänk på att inte lägga bollarna för tätt, jag hade 9 st per plåt och det var alldeles lagom.

Chocolate chip cookies bild 1

Chocolate chip cookies bild 2

Chocolate chip cookies bild 3

Kakorna går bra att frysa in när dom svalnat helt alternativt ha i kylen om man inte ska äta de direkt.