Jag brukar vanligtvis göra ugnspannkaka enligt det här receptet som jag visat här tidigare, men jag ville testa något nytt och hittade då istället ett recept på 56kilo:s blogg som är gjort utav kesoplättsreceptet istället och det smakar i princip detsamma men jag tyckte ändå att det här receptet var bättre. Dessutom är det färre ägg än förra men mer keso i denna, vilket inte gör något alls.
Vill ni testa detta recept istället så skriver jag det här nedan, skadar ju inte att ha lite olika varianter, eller hur? :)
Ingredienser för 2-3 portioner (jag dubblade receptet så blev det lagom för 4 portioner)
- 1 pkt bacon
- 250 g keso
- 2 ägg
- 3/4 msk fiberhusk
- 0,5 dl grädde
- 1 handfull riven ost
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Klipp baconet och stek det knaprigt (eller lägg i formen och låt det bubbla i ugnen tills det blivit stekt). Lägg det i en ugnsform och strö riven ost över. Mixa ägg, keso, fiberhusk och grädde med stavmixern och smeta ut ovanpå baconet. Sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills ytan blivit gyllengul.
Servera med lite lingon till!
Det var ett litet tips ifrån mig denna onsdagskväll.. otroligt vad veckorna går fort, i morgon är det redan torsdag lixom.. hmm.. men inte gör det mig något som har något fantastiskt att se fram emot :)
Kram på er!
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.