Ugnspannkaka LCHF nr 2

Jag brukar vanligtvis göra ugnspannkaka enligt det här receptet som jag visat här tidigare, men jag ville testa något nytt och hittade då istället ett recept på 56kilo:s blogg som är gjort utav kesoplättsreceptet istället och det smakar i princip detsamma men jag tyckte ändå att det här receptet var bättre. Dessutom är det färre ägg än förra men mer keso i denna, vilket inte gör något alls.

Vill ni testa detta recept istället så skriver jag det här nedan, skadar ju inte att ha lite olika varianter, eller hur? :)

Ingredienser för 2-3 portioner (jag dubblade receptet så blev det lagom för 4 portioner)

  • 1 pkt bacon
  • 250 g keso
  • 2 ägg
  • 3/4 msk fiberhusk
  • 0,5 dl grädde
  • 1 handfull riven ost

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader.  Klipp baconet och stek det knaprigt (eller lägg i formen och låt det bubbla i ugnen tills det blivit stekt). Lägg det i en ugnsform och strö riven ost över. Mixa ägg, keso, fiberhusk och grädde med stavmixern och smeta ut ovanpå baconet. Sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills ytan blivit gyllengul.

Servera med lite lingon till!

Det var ett litet tips ifrån mig denna onsdagskväll.. otroligt vad veckorna går fort, i morgon är det redan torsdag lixom.. hmm.. men inte gör det mig något som har något fantastiskt att se fram emot :)

Kram på er!