Pepparkaksmuffins

Jag lovade ju ett till recept med pepparkakssmak och ja nu kommer det ju ett, men det var egentligen inte detta som jag skrev om i förra inlägget utan det här var ett extra :)

Undra om jag snart gjort alla kakor med smak av julen.. hmm får fundera på det :) kommer säkert på något mer kul!

Men här kommer iaf receptet på dessa lätta goda muffinsar

Ingredienser:

  • 75 gram smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk pepparkakskryddor
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl mjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda med mjölk innan det hälls i äggsmeten. Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ner i smeten, vänd runt ordentligt med slickepott tills allt blandat sig. Häll smeten i muffinsformar upp till 3/4 av formen.

Sätt in i ugnen i 12-15 min (mina tog 15 min), känn med sticka om de är klara.

Det blev 12 st medium stora muffinsar av smeten jag gjorde men om du gör i mindre formar så minska tiden till 10-12 min. Ha koll på dom och känn med stickan om det fastnar smet eller ej, man vill ju inte ha torra muffinsar :)

Pudra över lite florsocker över pepparkaksmuffinsen och servera med en kopp hemgjord glögg.

Gud så gott!

Jag ska nog allt ta mig en kopp glögg idag tror jag och mysa ner mig i soffan under filten! Ja så får det bli!

Trevlig kväll!