Saffranssnittar med pärlsocker

Underara kolasnittskakor med saffran. Älskar när julbaket kan sätta igång. Och de här kakorna är perfekt som första kaka att baka till advent, då de är enkla och går fort att göra ett gäng av. In i frysen om du bakar nu och ta fram till kommande adventsfikor.

Recept från Fredriks Fika

INGREDIENSER för cirka 30 kakor

  • 0.5 g saffran
  • 1 tsk vatten
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 150 g vetemjöl (cirka 2.5 dl)
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda saffran med vattnet i en liten skål och låt stå cirka en kvart.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Vispa samman rumsvarmt smör, socker, saffran och sirap i en bunke.
  4. Blanda mjölet med bakpulver och blanda samman med resten av ingredienserna till en deg.
  5. Dela degen i tre delar och forma varje del till en cirka 30 cm lång rulle.
  6. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem med en gaffel. 
  7. Strö på pärlsocker.
  8. Baka mitt i ugnen i 10-12 minuter.
  9. Ta ut plåten från ugnen och skär direkt i diagonala snittar.
  10. Frys in i lufttät burk om de inte ska ätas direkt.