Chiligryta

Jag fullkomligt älskar grytor och speciellt så här när det börjar bli riktigt höstväder ute, då smakar det extra bra med hetta i en varm och god gryta!

Låt dig inte skrämmas över den långa ingredienslistan, för jag lovar det är värt det!

Recept kommer från 56-kilo´s blogg.

INGREDIENSER

  • 1 kilo högrev eller innanlår (lövbiff)
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • 1 stor röd paprika
  • 1 tsk salt
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 msk oregano
  • 2 msk chipotlepasta
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 dl vatten
  • 800 g krossade tomater
  • 2 st ekologisk köttbuljong
  • 2 msk tamarisoja (funkar med vilken soja som du har hemma)
  • 2 paket bacon
  • salt och svartpeppar

SÅ HÄR GÖR DU

  1. Putsa köttet och skär i bitar, eller strimlor om det är lövbiff, och bryn snabbt i het panna i smör/olja.
  2. Finhacka lök och vitlök och skär paprikan i mindre bitar.
  3. Fräs i smör/olja och låt även kryddorna, tomatpurén och chipotlepastan fräsa med en stund.
  4. Lägg allt i en tjockbottnad gryta och häll på tomatkross, vatten och buljong. Låt puttra på svag värme i cirka 2 timmar.
  5. Stek baconet knaperstekt och rör ner i grytan strax innan servering.
  6. Servera gärna med nachochips, ris och en god sallad.