Rågsiktsfrallor

Oerhört mjuka, saftiga och goda frukostfrallor med både rågsikt och vetemjöl i degen. Underbara bröd att fylla frysen med och ta fram vid behov. Barnen älskar dem lika mycket som jag gör!

INGREDIENSER

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 tsk salt
  • 7 dl rågsikt
  • 5–6 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt salt, smör, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg.
  3. Låt den jäsa under bakduk i cirka 40 minuter.
  4. Knåda ut degen till en längd. Mjöla den på ytan. Klipp degen i cirka 20 bitar.
  5. Lägg frallorna på två plåtar, klädda med bakplåtspapper.
  6. Låt dem jäsa under bakduk i cirka 25 minuter.
  7. Sätt ugnen på 250 grader.
  8. Grädda en plåt i taget i 8–10 min.
  9. Låt dem svalna under en bakduk på ett galler.