Oerhört mjuka, saftiga och goda frukostfrallor med både rågsikt och vetemjöl i degen. Underbara bröd att fylla frysen med och ta fram vid behov. Barnen älskar dem lika mycket som jag gör!
INGREDIENSER
- 50 g jäst
- 5 dl vatten
- 50 g smör, rumsvarmt
- 2 tsk salt
- 7 dl rågsikt
- 5–6 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
- Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp.
- Tillsätt salt, smör, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg.
- Låt den jäsa under bakduk i cirka 40 minuter.
- Knåda ut degen till en längd. Mjöla den på ytan. Klipp degen i cirka 20 bitar.
- Lägg frallorna på två plåtar, klädda med bakplåtspapper.
- Låt dem jäsa under bakduk i cirka 25 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Grädda en plåt i taget i 8–10 min.
- Låt dem svalna under en bakduk på ett galler.
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.