Jag fullkomligt älskar grytor och speciellt så här när det börjar bli riktigt höstväder ute, då smakar det extra bra med hetta i en varm och god gryta!
Låt dig inte skrämmas över den långa ingredienslistan, för jag lovar det är värt det!
Recept kommer från 56-kilo´s blogg.
INGREDIENSER
- 1 kilo högrev eller innanlår (lövbiff)
- 3 st vitlöksklyftor
- 2 gula lökar
- 1 stor röd paprika
- 1 tsk salt
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk chilipulver
- 1 msk spiskummin
- 1 msk malen ingefära
- 1 tsk kanel
- 1/2 msk oregano
- 2 msk chipotlepasta
- 2 tsk sambal oelek
- 2 dl vatten
- 800 g krossade tomater
- 2 st ekologisk köttbuljong
- 2 msk tamarisoja (funkar med vilken soja som du har hemma)
- 2 paket bacon
- salt och svartpeppar
SÅ HÄR GÖR DU
- Putsa köttet och skär i bitar, eller strimlor om det är lövbiff, och bryn snabbt i het panna i smör/olja.
- Finhacka lök och vitlök och skär paprikan i mindre bitar.
- Fräs i smör/olja och låt även kryddorna, tomatpurén och chipotlepastan fräsa med en stund.
- Lägg allt i en tjockbottnad gryta och häll på tomatkross, vatten och buljong. Låt puttra på svag värme i cirka 2 timmar.
- Stek baconet knaperstekt och rör ner i grytan strax innan servering.
- Servera gärna med nachochips, ris och en god sallad.
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.